Ναυτίλος ονομάζεται κυρίως ο ναυτικός, ο ναύτης και γενικά ο ναυτιλλόμενος. Με το ίδιο όμως όνομα φέρονται και: · Ναυτίλος (ζωολογία): Γένος θαλάσσιων κεφαλόποδων (μαλάκια). · Ναυτίλος (Σαντορίνης): Ηφαιστειακός θόλος στη Σαντορίνη · Ναυτίλος (βραχονησίδα): Βραχονησίδα των Αντικυθήρων, · Ναυτίλος (Ιούλιος Βερν): Το υποβρύχιο του Κάπτεν Νέμο, από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". · Ναυτίλος (κότερο): Ιστορικό κότερο του Ελληνικού στόλου. · Ναυτίλος (Ωκεανογραφικό): Ωκεανογραφικό πρώην Αλφειός του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού. · Ναυτίλος (Υδρογραφικό): Πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Π.Ν. · Ναυτίλος: Το πρώτο πυρηνοκίνητο πλοίο και · «Μικρός Ναυτίλος»: Ποίημα του έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.......Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


..............................
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Αδαμάντιος Κοραής
........................κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας

Ιστορίες... καθημερινής τρέλας... της πόλης

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Ομόφωνο «όχι» στις εκποιήσεις στην Κύπρο από το ΔΗΚΟ


«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης διάθεση για υιοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών στο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις», αναφέρει το κυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα.


Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Ομόφωνα εναντίον της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, τάχθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Αιτιολογώντας την απόφαση του, το ΔΗΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης διάθεση για υιοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών στο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις». Με δεδομένη την μέχρι τώρα αρνητική στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του δεύτερου μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΑΚΕΛ, το νομοσχέδιο ως έχει δεν περνά από τη Bουλή.
Tο Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε πως, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν ουσιαστικά τα δεδομένα, το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις θα καταψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος. Επιπρόσθετα, το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να εισακούσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα η οποία να περιλαμβάνει:
Την αλλαγή των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Τον επαναπατρισμό των χρημάτων των Κυπρίων καταθετών και μετόχων που εξήχθησαν με το κούρεμα των ομολόγων και το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζικών παραρτημάτων στην Ελλάδα.
Τη μετατροπή του E.L.A. σε ομόλογο μακροπρόθεσμου δανεισμού.
Την επαναδιαπραγμάτευση της σχετικής πρόνοιας του Μνημονίου που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.
Τη συμπερίληψη στο πρόγραμμα στήριξης, ουσιαστικών μέτρων ανάπτυξης.
Για το Δημοκρατικό Κόμμα προέχει η προστασία και στήριξη της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας.
Στον αντίποδα της στάσης του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, ύστερα από σημερινή συνεδρία του σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου των εκποιήσεων μπορεί να πάρει την Κύπρο πίσω στην κατάσταση που επικρατούσε το Μάρτιο του 2013 όταν η Βουλή είχε απορρίψει ένα άλλο νομοσχέδιο.
Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα των εκποιήσεων και έκανε παρουσίαση μελέτης για την ανάπτυξη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εκσυγχρονισμός στη διαδικασία των εκποιήσεων και ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ικανοποιητικό σε πρώτο στάδιο.
Στη συνέχεια, θα αποκτηθεί μπορεί να χρειαστούν μερικές αλλαγές. Πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση όπου απαιτούνται πάνω από 7 χρόνια για να γίνει κάποια εκποίηση δεν είναι ικανοποιητική ούτε για τις τράπεζες ούτε για την οικονομία.

________
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου