Ναυτίλος ονομάζεται κυρίως ο ναυτικός, ο ναύτης και γενικά ο ναυτιλλόμενος. Με το ίδιο όμως όνομα φέρονται και: · Ναυτίλος (ζωολογία): Γένος θαλάσσιων κεφαλόποδων (μαλάκια). · Ναυτίλος (Σαντορίνης): Ηφαιστειακός θόλος στη Σαντορίνη · Ναυτίλος (βραχονησίδα): Βραχονησίδα των Αντικυθήρων, · Ναυτίλος (Ιούλιος Βερν): Το υποβρύχιο του Κάπτεν Νέμο, από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". · Ναυτίλος (κότερο): Ιστορικό κότερο του Ελληνικού στόλου. · Ναυτίλος (Ωκεανογραφικό): Ωκεανογραφικό πρώην Αλφειός του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού. · Ναυτίλος (Υδρογραφικό): Πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Π.Ν. · Ναυτίλος: Το πρώτο πυρηνοκίνητο πλοίο και · «Μικρός Ναυτίλος»: Ποίημα του έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.......Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


..............................
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Αδαμάντιος Κοραής
........................κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας

Ιστορίες... καθημερινής τρέλας... της πόλης

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.

  MEDIA    



Τέλος για την «Απογευματινή», την μοναδική 
ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης

Η εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1925 και κρατούσε «ζωντανή» την ελληνική γλώσσα αλλά πληροφορούσε καθημερινά τους Έλληνες της Τουρκίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και κλείνει, αφήνοντας δίχως δουλειά τους 35 εργαζόμενους της.
Ο Μιχάλης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας το κλείσιμο της εφημερίδας που οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν.
Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινότητα της Τουρκίας συνέβαλαν ώστε να στηριχτεί οικονομικά και να αποτραπεί το κλείσιμο της ελληνόφωνης εφημερίδας.
Όμως τόσο η οικονομική κρίση, όσο και ο μικρός αριθμός Ελλήνων κατοίκων που συνεχώς μειώνεται οδήγησαν την «Απογευματινή» σε κλείσιμο.
Όπως αναφέρει το Greek Reporter ο Μιχάλης Βασιλειάδης δήλωσε «Πέρσι γράφτηκαν 350 συνδρομητές για να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα εγώ πώς να τους πω ανανεώστε την συνδρομή σας;» και πρόσθεσε «Το κλείσιμο της εφημερίδας εδώ προκαλεί απελπισία. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως πλέον ήλθε το τέλος της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Θα τεθεί και θέμα κλεισίματος των σχολείων. Και έτσι χάνονται τα ίχνη μας».

Το Ποντίκι Web
ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου