Ναυτίλος ονομάζεται κυρίως ο ναυτικός, ο ναύτης και γενικά ο ναυτιλλόμενος. Με το ίδιο όμως όνομα φέρονται και: · Ναυτίλος (ζωολογία): Γένος θαλάσσιων κεφαλόποδων (μαλάκια). · Ναυτίλος (Σαντορίνης): Ηφαιστειακός θόλος στη Σαντορίνη · Ναυτίλος (βραχονησίδα): Βραχονησίδα των Αντικυθήρων, · Ναυτίλος (Ιούλιος Βερν): Το υποβρύχιο του Κάπτεν Νέμο, από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". · Ναυτίλος (κότερο): Ιστορικό κότερο του Ελληνικού στόλου. · Ναυτίλος (Ωκεανογραφικό): Ωκεανογραφικό πρώην Αλφειός του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού. · Ναυτίλος (Υδρογραφικό): Πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Π.Ν. · Ναυτίλος: Το πρώτο πυρηνοκίνητο πλοίο και · «Μικρός Ναυτίλος»: Ποίημα του έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης.......Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


..............................
«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Αδαμάντιος Κοραής
........................κιτρινισμένες λιθο-γραφίες... για τον άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή μας

Ιστορίες... καθημερινής τρέλας... της πόλης

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Ομόφωνο «όχι» στις εκποιήσεις στην Κύπρο από το ΔΗΚΟ


«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης διάθεση για υιοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών στο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις», αναφέρει το κυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα.


Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Ομόφωνα εναντίον της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, τάχθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Αιτιολογώντας την απόφαση του, το ΔΗΚΟ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης διάθεση για υιοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών στο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις». Με δεδομένη την μέχρι τώρα αρνητική στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του δεύτερου μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος, του ΑΚΕΛ, το νομοσχέδιο ως έχει δεν περνά από τη Bουλή.
Tο Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε πως, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν ουσιαστικά τα δεδομένα, το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις θα καταψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος. Επιπρόσθετα, το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει ύστατη έκκληση στην κυβέρνηση να εισακούσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα η οποία να περιλαμβάνει:
Την αλλαγή των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Τον επαναπατρισμό των χρημάτων των Κυπρίων καταθετών και μετόχων που εξήχθησαν με το κούρεμα των ομολόγων και το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζικών παραρτημάτων στην Ελλάδα.
Τη μετατροπή του E.L.A. σε ομόλογο μακροπρόθεσμου δανεισμού.
Την επαναδιαπραγμάτευση της σχετικής πρόνοιας του Μνημονίου που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.
Τη συμπερίληψη στο πρόγραμμα στήριξης, ουσιαστικών μέτρων ανάπτυξης.
Για το Δημοκρατικό Κόμμα προέχει η προστασία και στήριξη της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας.
Στον αντίποδα της στάσης του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, ύστερα από σημερινή συνεδρία του σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου των εκποιήσεων μπορεί να πάρει την Κύπρο πίσω στην κατάσταση που επικρατούσε το Μάρτιο του 2013 όταν η Βουλή είχε απορρίψει ένα άλλο νομοσχέδιο.
Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα των εκποιήσεων και έκανε παρουσίαση μελέτης για την ανάπτυξη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εκσυγχρονισμός στη διαδικασία των εκποιήσεων και ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ικανοποιητικό σε πρώτο στάδιο.
Στη συνέχεια, θα αποκτηθεί μπορεί να χρειαστούν μερικές αλλαγές. Πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση όπου απαιτούνται πάνω από 7 χρόνια για να γίνει κάποια εκποίηση δεν είναι ικανοποιητική ούτε για τις τράπεζες ούτε για την οικονομία.

________
efsyn.gr

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Δευτέρα 11/8: Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πολιτισμός

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 21:00, έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό, το Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού η Fair Planet, η "Αλληλεγγύη για όλους"και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, μας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης, με τον Βασίλη Λέκκα.Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 21:00, έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό.
Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης από το Κόκκινο 105,5, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού τη Fair Planet, την "Αλληλεγγύη για όλους" και την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα με τον Βασίλη Λέκκα.

Στο χώρο της συναυλίας θα συλλέγονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη Γάζα, συνέχεια της πρωτοβουλίας που τρέχει ήδη.

- δείτε: http://www.left.gr/news/deytera-118-synaylia-symparastasis-sto-lao-tis-palaistinis#sthash.Jobt4rt1.dpuf

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Θέλουμε απλά και ταπεινά Κε Νίκο να Σου δείξουμε για μια φορά ακόμη, πόσο πολύ Σε σκεφτόμαστε,


''Αγάπη μέσα στη καρδιά
φουρτουνιασμένη λαγκαδιά
κάποια βραδιά πλημμύρισες
και μας... ξεκλήρισες...''                          Καλημέρα Κε Νίκο

Σήμερα, με χαρά και συγκίνηση, είπα να σου αναγγείλω
ότι σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου,
στα πλαίσια του ετήσιου καθιερωμένου πια
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΕΑΣ, θα έρθω επί τέλους,
καλεσμένος τιμητικά απ τον τοπικό Σύλλογο Ασεατων,
στην αγαπημένη Σου πατρίδα, την περήφανη γη της Αρκαδίας
που σε γέννησε, να Σου μιλήσουμε μαζί με μια όμορφη συντροφιά
αγαπημένων φίλων, να Σου τραγουδήσουμε μαζί με τον υπέροχο
Μανώλη Μητσιά και την παρέα του, και να Σου πούμε μαζί
με την καλή μου φίλη Αναστασία Μπαξεβάνη, μία καλησπέρα καρδιάς,
προσφέροντας Σου συνάμα κι εκείνο το κόκκινο ρόδο,
φυλαχτό ζωής για μένα από τότε που μας ''έφυγες''.

Θέλουμε απλά και ταπεινά Κε Νίκο να Σου δείξουμε
για μια φορά ακόμη, πόσο πολύ Σε σκεφτόμαστε,
πόσο πολύ ακόμη Σε χρειαζόμαστε
και πόσο πολύ, εμείς οι τυχεροί που σε γνωρίσαμε,
αλλά και όλοι οι Έλληνες, Σε αγαπάμε!

Καλή αντάμωση Κε Νίκο!... Τα λέμε...
Καλή αντάμωση φίλες και φίλοι!... Τα λέμε...

Γαβρίλης Ιστικόπουλος / 5 - 8 - 2014

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.

  MEDIA    Τέλος για την «Απογευματινή», την μοναδική 
ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης

Η εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1925 και κρατούσε «ζωντανή» την ελληνική γλώσσα αλλά πληροφορούσε καθημερινά τους Έλληνες της Τουρκίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και κλείνει, αφήνοντας δίχως δουλειά τους 35 εργαζόμενους της.
Ο Μιχάλης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας το κλείσιμο της εφημερίδας που οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν.
Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινότητα της Τουρκίας συνέβαλαν ώστε να στηριχτεί οικονομικά και να αποτραπεί το κλείσιμο της ελληνόφωνης εφημερίδας.
Όμως τόσο η οικονομική κρίση, όσο και ο μικρός αριθμός Ελλήνων κατοίκων που συνεχώς μειώνεται οδήγησαν την «Απογευματινή» σε κλείσιμο.
Όπως αναφέρει το Greek Reporter ο Μιχάλης Βασιλειάδης δήλωσε «Πέρσι γράφτηκαν 350 συνδρομητές για να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα εγώ πώς να τους πω ανανεώστε την συνδρομή σας;» και πρόσθεσε «Το κλείσιμο της εφημερίδας εδώ προκαλεί απελπισία. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως πλέον ήλθε το τέλος της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Θα τεθεί και θέμα κλεισίματος των σχολείων. Και έτσι χάνονται τα ίχνη μας».

Το Ποντίκι Web
ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 Αυγούστου 2014

Διαφήμιση του ΤΑΙΠΕΔ σε ολλανδική εφημερίδα για την πώληση της παραλίας στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής


Με την χαρακτηριστική φράση, «γιατί να πας μόνο διακοπές εκεί, όταν μπορείς να το αγοράσεις για πάντα;» η ελληνική κυβέρνηση, προωθεί στο ολλανδικό κοινό την πώληση των παραλιών της Ελλάδας μέσω διαφημιστικής καταχώρησης σε εφημερίδα της χώρας.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;


Καταχώρηση του ΤΑΙΠΕΔ σε ολλανδική εφημερίδα, διαφημίζει την πώληση της παραλίας στο Καλαμίτσι, 15.197 τ.μ.
Με την χαρακτηριστική φράση, «γιατί να πας μόνο διακοπές εκεί, όταν μπορείς να το αγοράσεις για πάντα;» η ελληνική κυβέρνηση, προωθεί στο ολλανδικό κοινό την πώληση των παραλιών της Ελλάδας μέσω διαφημιστικής καταχώρησης σε εφημερίδα της χώρας.


Η εκδίωξη του υπουργού από το ΠΑΓΝΗ
Τον υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο εκδίωξαν σήμερα από το χώρο του ΠΑΣΗΝΗ εκατοντάδες εργαζόμενοι και πολίτες, δηλώνοντάς του ότι είναι ανεπιθύμητος


Δείτε το βίντεο που παρουσιάζουμε, το οποίο τράβηξε ο Γιώργος Σαβουιδάκης

http://www.candianews.gr/2014/08/06/ekdioxi-tou-ipourgou-apo-pagni-dite-vinteo/